Sveriges näst största stad, tillika västkustens pärla, bjuder på mycket av det mesta i form av ett rikt utbud av kultur, nöje, shopping och fritidsaktiviteter med mera. Framför allt såhär på sommaren är Göteborg en stad man verkligen bör ta chansen att besöka då det är just under sommarmånaderna som staden visar sig från sin allra bästa sida.

göteborg ifrån ovan

Museum

Det kulturella utbudet i Göteborg är oerhört brett och man kan lugnt säga att det här finns någonting för alla smaker. Här finns till exempel en uppsjö av olika museer, framför allt sådana som på något sätt har anknytning till vatten, som Maritiman där man kan uppleva 15 olika museifartyg samt Sjöfartsmuseet Akvariet som berättar historien om 400 år av svensk sjöfart. Dessutom finns här ett akvarium med havsmiljöer som är såväl nordiska som tropiska.

Övriga museer som kan vara värda att avlägga ett besök på när man befinner sig i Göteborg är bland andra Aeroseum för den som är intresserad av flygets historia, Göteborgs Konstmuseum med en av norra Europas finaste konstsamlingar samt Naturhistoriska museet om man är intresserad av att titta på uppstoppade djur från både Norden och övriga delar av världen.

Något man inte bör missa när man besöker Göteborg är Universeum som verkligen är ett äventyr för hela familjen. Fördelat på sju våningar möter man här experiment, kluriga utmaningar och en massa annat skoj, som till exempel Krimlab och en rymdutställning där man till och med kan hoppa på månen. Dessutom finns här också en regnskog där man kommer riktigt nära fåglar, fjärilar, apor och ödlor. I akvariehallen, som är en av Europas största finns bland annat hajar, muränor, bläckfiskar och sågfiskar.

Nöje och kultur

Göteborg är verkligen en nöjesstad med det mesta vad gäller kultur. Här finns bland annat en rad olika teaterscener, som till exempel Backateatern, Folkteatern, Lorensbergsteatern och givetvis Göteborgs stadsteater som man hittar uppe vid Götaplatsen. Utöver finns också Göteborgsoperan som ligger vackert belägen precis vid vattnet.

Vad gäller musik så är det definitivt något som det finns gott om i Göteborg. På ställen som Trädgårn och Sticky Fingers ges alla möjliga typer av konserter regelbundet. Sedan så har ju även Göteborg en helt egen festival i form av Way Out West som i år äger rum 7-9 augusti med artister som bland andra Outkast, Oskar Linnros, Röyksopp & Robyn, Queens Of The Stone Age, The National samt Motörhead.

Nattlivet i Göteborg håller även detta hög klass. I trakterna kring avenyn finns gott om barer och klubbar som håller öppet en bra bit in på natten de flesta kvällar i veckan.

Övrigt

Utöver ovanstående bjuder givetvis Göteborg på en hel massa annat eller vad sägs som Liseberg, som näst intill är obligatoriskt att besöka när man är i Göteborg.

Föredrar man istället att gå på stan erbjuder Göteborg även shopping av absoluta toppklass. I centrum finns många olika butiker i form av allt ifrån varuhus och gallerior till mindre butiker och second hand-butiker.

Vill man ha härliga naturupplevelser finns goda möjligheter även till detta när man befinner sig i Göteborg. Runt om staden finns många härliga vandringsleder och cykelleder som man absolut bör ta chansen att ge sig ut på. Sedan har vi ju givetvis också Göteborg fantastiska skärgård med många små mysiga öar där man dessutom kan äta riktigt gott i form av nyfångade läckerheter direkt från havet.