Vill du prova på ett lopp där du både springer och simmar i västkustens vackraste natur så är Öloppet perfekt för dig. Tävlingen sträcker sig genom flera öar i Göteborgs skärgård, bland annat det alltid lika härliga Brännö. Det finns två banor att välja mellan, en kortare som kallas Öloppet sprint och det vanliga Öloppet.Göteborgs SkärgårdDistansmässigt skiljer det sig en hel del mellan banorna. Sprint är 22 km och två av dessa km ska du simma. Det vanliga loppet är nästan 40 km och här ska du simma 5 km istället. Det är dock inte en enda lång simningssträcka utan många små. Som längst simmar du nästan en km på en gång och det är i starten innan deltagarna hinner trötta ut kroppen.

Ett extremlopp som även passar de vanliga motionärerna

Möjligheten att köra en kortare bana gör att även de personer som inte tränat riktigt lika hårt som de andra atleterna vågar sig på Öloppet. Oavsett om man bestämmer sig för att köra det korta eller långa loppet så kan man känna sig trygg med att det finns gott om personal runt banan. Säkerhetstänket är högt och det finns även stationer där du kan återhämta din energi. Dessutom samlas det alltid en stor publikskara som hejar fram alla deltagare.

Återhämta dig med lyx

Att springa Öloppet är hårt. Se till att du får ordentligt med sömn och energi genom att ta in på ett av de lyxiga och prisvärda hotellen du hittar i Göteborgs storstad. Det finns flera hotell som erbjuder fantastiskt boende. Efter ett hårt lopp kommer en skön säng i ett vackert hotellrum att kännas guld värt. Se till att boka tidigt, eftersom loppet drar till sig en hel del folk till staden.