Oavsett om man bor på Brännö och vill till storstan ett tag eller om man är resande som vill kombinera skärgård och storstadsliv så är ett par dagar i Göteborg det bästa svaret.goteborg

Underhållning

En resa till Göteborg är inte komplett utan ett besök på Liseberg, Sveriges största nöjespark. Speciellt under sommartiden så finns där något för alla. Bortsett från tivolidelen så finns där även flera scener, en showkrog, en teater, en danspaviljong och en stor inomhusarena med plats för 3050 gäster. Varje vecka händer det massor med roliga saker i form av shower, spelningar och standup.Vill man hellre lära sig lite mer om vetenskap så är det Universeum man skall besöka. Där finns bland annat stora akvarium med allt från torskar till hajar och en regnskog med exotiska djur och växter. För de som vill ut i rymden eller lära sig om istiden finns även möjlighet till det.

Boende

Nät det kommer till boende i centrala Göteborg så finns det mycket att välja på. Hotellkedjan Elite Hotels har till exempel två hotell i centrala Göteborg. Ett av dem är fyrstjärnig och ligger direkt vid avenyn med otrolig närhet till stans shopping och kultur. Lite mer avsides men fortfarande otroligt centralt ligger Elite Plaza Hotel i Göteborg. Det är ett femstjärnigt hotell i en klassisk byggnad från slutet av 1800-talet.

Mat och restauranger

Vill man äta gott och befinner sig i Göteborg så har man kommit rätt. Staden är fylld av restauranger av olika typer och många av dem är i absoluta världsklass. The barn befinner sig på Kyrkogatan 11 och beskriver sin mat som enkel men inte tråkig. Med svenska råvaror skapar de maträtter inspirerade av den amerikanska matkulturen med bland annat många hamburgare på menyn. Inredningen är till viss del tagen från en faktisk lada som en gång stod på en slätt i Vara och är mycket rustik. Väl värd en upplevelse om man är på besök. Metro mode har en bra lista som sammanställer de tio mest intressanta restaurangerna i stad.

Museum

Göteborg är också hem för ett brett spektrum av museum. Många intresseområden kan stillas i denna fina stad och här är några populära alternativ:

  • Göteborgs konstmuseum – här kan man beskåda konstverk från sammanlagt fem olika århundraden och berömda konstnärer som Rembrandt, Picasso och Edvard Munch. Väl där kan man passa på att besöka Hasselblads center, som museet delar byggnad med, där fotokonst från både svenska och internationella talanger.
  • Aeromuseum – i en underjordisk hangar som höggs ur berget under kalla kriget kan man idag besöka Aeromuseum där inriktningen är luftfartshistoria. En guidad visning är det perfekta sättet att uppleva detta .
  • Universeum – med sju våningar och sammanlagd 9 000 kvadratmeter är Universeum Sveriges största vetenskapscentrum och bjuder på fantastiska lärdomar för vetenskapsintresserade av alla åldrar. Här kan man lätt spendera en hel dag och fortfarande kunna komma tillbaka och lära sig något nytt.