Nä, det kan troligtvis inte bli det. Med öar som Öckerö, Hönö, Brännö, Styrsö och Vrångö är Göteborgs skärgård definitivt Sveriges bästa och det är svårt att inte trivas här när man väl kommer hit. Här kan man njuta av sol och bad, strosa runt i pittoreska miljöer och se solen gå ner över Skagerrak.

Till de olika öarna tar man sig enklast med båt och när man väl är på öarna är ett bra tips att ta sig runt dessa på cykel. Ett annat sätt att utforska skärgården är i kajak. Ute på öarna finns även goda möjligheter till övernattning i form av hotell, vandrarhem och stugor av olika slag.

I skärgården finns även gott om olika aktiviteter att tillgå, som till exempel sälsafari och båtutflykter. När man befinner sig i skärgården ska man givetvis också ta chansen att åka ut med en riktig fiskebåt och känna på hur det är att fiska färsk fisk direkt från havet. Runt om i skärgården finns gott om olika guidade turer som tar en till de allra bästa fiskevattnen där man samtidigt hittar de allra största fiskarna. Har man tur kanske man får en makrill eller torsk på kroken. Det går även alldeles utmärkt att fiska både kräfta och hummer för den som vill det.

Inte helt överraskande är maten i skärgården av absoluta toppklass med mängder av restauranger som serverar fisk och skaldjur direkt från havet.